Cum sa folositi televizorul pe post de monitor de calculator

V-ati gandit vreodata cum ar fi sa puteti juca un joc de pe laptop sau desktop direct pe televizorul din sufragerie? Dar cum ar fi sa urmariti un film tot in acelasi mod?

cum sa folositi televizorul pe post de monitor de calculator Cum sa folositi televizorul pe post de monitor de calculator

Identificati tipul de conexiune. Cele mai multe televizoare au trei tipuri de conexiuni de baza. Clasica mufa de tip coaxial, o intrare RCA/COMPOZIT (cu intrari galben, rosu si alb) si un conector S-Video. Cele mai recente televizoare pot avea si tipurile de conexiuni precum DVI, HDMI etc.

Achizitionati un cablu care sa lege unul din porturile computerului cu un port care sa se potriveasca de la televizor. De preferat este sa legati cele doua echipamente prin intermediul unui port digital, asa cum este cel DVI sau HDMI pentru o calitate superioara. Daca utilizati echipamente mai vechi este posibil sa trebuiasca sa achizitionati un adaptor, cum ar fi un adaptor VGA.

mufe televizor Cum sa folositi televizorul pe post de monitor de calculator

S-Video, in ziua de azi este probabil metoda cea mai folosita de a conecta un computer la televizor. Asta din cauza pretului mic pentru un astfel de cablu dar si multumita faptului ca aproape toate televizoarele din ziua de azi vin echipate cu un port S-Video. Aveti grija cand cumparati cablul pentru ca acestea sunt de doua tipuri, cu patru pini si cu sapte pini. Cele mai multe computere din ziua de azi sunt echipate cu un port de sapte pini, insa televizorul este posibil sa aiba un port S-Video pe patru pini.

VGA, este de preferat daca detineti un televizor HDTV. Cablul VGA ofera o calitate a imaginii mai buna decat S-Video si este la fel de accesibil la pret. Dezavantajul acestei modalitati de conexiune este faptul ca nu veti gasi un tip de conexiune VGA decat pe televizoarele care suporta HDTV.

DVI, sau “intervata digitala virtuala” este o alta metoda prin care puteti conecta calculatorul personal la TV. Aceasta metoda foloseste semnalul digital si va va oferii o imagine de calitate mult mai buna decat S-Video sau VGA. Din pacate, doar televizoarele recente au o astfel de optiune. In plus, cablul necesar conectarii nu este deloc ieftin.

conectiune televizor monitor Cum sa folositi televizorul pe post de monitor de calculator

HDMI, o alta optiune foarte buna pentru cei care vor calitate. Exista insa foarte putine calculatoare care detin un port HDMI. De cele mai multe ori insa poate fi folosit un cablu DVI, sansele de a se potrivi la portul HDMI sunt foarte mari.

In fine, odata conectate printr-un cablu va trebui sa selectati tipul de redare pentru televizor, de regula RGB PC sau unul dintre canalele Audio-Video si sa faceti urmatoarele setari la PC sau laptop (Windows 7): faceti click pe Start> Control Panel> Display sau Connect to a projector si selectati metoda dorita de afisare pe televizor.

Ca alternativa la cabluri puteti utiliza, de asemenea, o conexiune WiFi pentru a conecta fara fir laptopul sau PC-ul la televizor. Deoarece foarte putine televizoare nu au adaptor WiFi, va trebui sa instalati o unitate separata intre calculator si televizor. O solutie comuna se numeste PC wireless pentru televizor sau Digital Media Receiver. Acest dispozitiv se conecteaza foarte usor la televizor printr-un cablu AV si poate fi in relatie directa cu toate calculatoarele din casa.

Leave a Reply