Tehnologia Bluetooth, noi probleme de securitate

Tehnologia Bluetooth, in special car-kiturile folosite pentru conectarea smartphone-urilor cu sistemele automobilelor, este extrem de vulnerabila in fata unor atacuri informatice, arata compania de cercetare Codenomicon, citata de Arstechnica.

Specialistii companiei de securitate Codenomicon afirma ca testele pe care le-au facut arata ca multe dispozitive Bluetooth au coduri de securitate scrise prost, ceea ce permite hackerilor accesul la telefoanele mobile care sunt conectate la aceste dispozitive.yu Tehnologia Bluetooth, noi probleme de securitate
Problemele de securitate ale dispozitivelor Bluetooth nu sunt noi. Nu demult, a fost demonstrata vulnerabilitatea tehnologiei prin intermediul unei aplicatii denumita Blooover, care exploata Bluebug, un cod care permitea interceptarea mesajelor text, acesarea agendei telefonice etc.

Acum, insa, noile vulnerabilitati sunt foarte grave dupa cum afirma Codenomicon, compania descoperind ca 80 dintre dispozitivele testate sunt deschise atacurilor hackerilor.

Leave a Reply