STUDIU: Copiii folosesc smartphone-uri de la varste fragede

Approape o treime dintre copiii care au varsta pana in zece ani folosesc un telefon mobil, releva un studiu realizat de firma Westcoastcloud, care a intervievat 2000 de parinti din Marea Britanie.
In acelasi timp, mai arata studiul, unul din zece copii care folosesc tehnologia mobila dispun chiar de un smartphone (iPhone sau unul cu sistem Android) pe care il folosesc pentru a naviga pe internet.fg1 STUDIU: Copiii folosesc smartphone uri de la varste fragede
Potrivit rezultatelor studiului, parintii intervievati s-au declarat de acord cu faptul ca odraslele lor sa detina un telefon mobil chiar si la o varsta frageda, motivul principal fiind posibilitatea de a verifica unde se afla copiii permanent.

Pe de alta parte, riscurile care apar atunci cand un copil sub zece ani foloseste un terminal mobil sunt dezbatute intens. O posibila solutie pentru protejarea copiilor in fata riscurilor (in special abuzarea de orice tip), este propusa chiar de guvern care spune ca furnizorii de comunicatii ar putea oferi parintilor aplicatii care sa le permita acestora sa filtreze serviciile la care vor avea acces copiii.

Leave a Reply