Curs de realizare pagini Web folosind limbajul HTML

Capitolul VII – Ultimile retusuri

Suntem foarte aproape de a da o forma finala fisierului nostru index.html deschis in Notepad si care a servit ca exemplu pana acum. Mai intai vom introduce si tag-ul <HR>. Acesta are un rol foarte simplu si anume – de a trasa o linie orizontala pe toata latimea ferestrei. Acest tag functioneaza la fel ca si BR (adica, nu se foloseste </HR>). Tag-ul HR primeste si atributul WIDTH sub forma WIDTH=x sau WIDTH=x% care specifica lungimea liniei in pixeli sau ca procent din latimea totala a ferestrei. Exemplu:

<HR WIDTH=600>
In fisierul index.html deschis in Notepad introducem urmatoarele instructiuni intre ultimul tag </TABLE> si tag-ul </CENTER> de la sfarsitul fisierului:

<BR><BR><BR><BR><BR><BR><HR>
<FONT FACE=ARIAL SIZE=1>
Toate drepturile rezervate.
Pagina realizata in anul 2011</FONT>

Mai introducem si un tag <BR> intre cele doua tabele pentru a le distanta (deci intre tag-ul </TABLE> al primului tabel si tag-ul <TABLE> al celui de-al doilea tabel).

Vom folsi aceasta ocazie pentru a prezenta si modalitatea de includere a unor comentarii intr-o pagina HTML. Acestea trebuie incluse intre <!– si –> ca in exemplul urmator:

<!– acest text nu va fi afisat in pagina –>

 

Leave a Reply