Curs de realizare pagini Web folosind limbajul HTML

INTRETINERE PAGINA
Pare ca totul s-a incheiat. Insa o pagina pusa pe web si uitata acolo nu este prea interesanta. In continuare te vei ocupa de intretinerea sa. Incearca sa tii pagina “in viata”, astfel incat ea sa nu para “parasita”. Cateva idei:

- e-mail de contact. Nu uita sa pui o adresa de mail pe site, unde vizitatorii sa te poata contacta pentru intrebari, sugestii, felicitari, critici, etc. Majoritatea serviciilor de hosting (cu plata sau fara) iti ofera si o asemenea adresa de mail. Mai important, insa, nu uita sa verifici acel email din cand in cand si sa raspunzi la toate mesajele. Un site web “parasit”, la care webmasterul nu raspunde la mesaje nu face o impresie buna. Cel mai indicat este sa iti creezi o adresa de mail speciala pentru site, astfel incat mesajele legate de acesta sa nu se incurce cu mesajele tale personale.

- actualizari – am mai vorbit despre acest aspect intr-unul din capitolele precedente, dar revenim pentru ca este important. Incearca sa mai adaugi cate ceva pe site, din cand in cand. Nu trebuie sa fie multa informatie, dar sa fie ceva nou. Daca nu intentionezi sa faci multe actualizari, macar da impresia ca pagina este terminata si noua: nu lasa texte si grafice cu “unde construction” si nu pune date (calendaristice) pe site. Daca totusi ai un program de actualizari, atunci incearca sa te tii de el: poti crea o rubrica de tipul “Ce este nou pe site?” in care sa mentionezi toate actualizarile, sau poti stabili un program prin care actualizezi regulat site-ul pe data de 25 a fiecarei luni, spre exemplu;

- promovare – pe masura ce identifici site-uri noi, motoare de cautare sau index-uri unde crezi ca site-ul tau isi are locul, inregistreaza-l. Configuratia internetului se modifica, astfel incat promovarea paginii este la fel de importanta precum actualizarea sa;

- colaborari – in timp, poti stabili colaborari cu alte site-uri, cu persoane, firme sau publicatii pentru promovarea, actualizarea sau completarea site-ului tau. Fii atent cand navighezi pe internet, si cand gasesti un site apropiat de al tau ca tematica, scrie-i autorului.

Leave a Reply