Curs de realizare pagini Web folosind limbajul HTML

GAZDUIRE PAGINI

In regula, pagina pare minunata – a sosit timpul sa o pui pe internet. Cum procedezi? Paginile web, pentru a putea fi vazute de pe internet, trebuie sa fie gazduite de un server web – un calculator special configurat in acest sens, conectat non-stop la internet. Desigur, cu cunostinte avansate si costuri mari poti avea propriul server web, dar noi vom prezenta solutii mai simple. Pentru a pune pagina ta pe internet vei apela la un serviciu de gazduire web (web hosting). Acesta poate fi cu plata sau gratuit.

Pentru webhosting platit vei apela la un furnizor de servicii internet (Internet Service Provider – ISP). Contra unei taxe lunare, acesta va gazdui pagina ta pe web si iti va oferi posibilitatea actualizarii sale. Costurile variaza in functie de dimensiunea paginii, servicii aditionale cerute (suport pentru php, asp, etc) si asa mai departe. Pentru a iti face o idee, iti dam adresele catorva furnizori de servicii internet importanti din tara noastra – studiaza-le ofertele:

Digicom | DNT | Euroweb | FX Internet | Ines | Kappa | PC-NET | RDS | Totalnet | XNET

Exista insa si posibilitatea apelarii la servicii gratuite de gazduire a paginii tale. Ca si variantele cu plata, acestea iti dau posibilitatea de a iti pune pagina pe web, de a o actualiza, etc. Desigur, exista dezavantaje. Cel mai important dintre acestea este prezenta reclamelor pe site-ul tau: aceste servicii ofera spatiu gratuit pe web dar isi recupereaza banii din reclame pe care le afiseaza pe site-ul tau intr-un fel sau altul, reclame asupra carora tu nu ai control. In rest, mai pot aparea si alte dezavantaje fata de un serviciu cu plata, precum calitatea serviciilor, calitatea suportului tehnic,etc.In general, insa, ca punct de plecare un asemenea serviciu gratuit este OK.

Cel mai utilizat in aceasta directie este Yahoo Geocities. Apasa aici pentru a iti crea un cont la Geocities si a pune pagina ta pe web prin intermediul lor. Serviciile sunt OK iar Geocities are o raspandire fantastica pe web. Exista multe alte asemenea servicii, trebuie doar sa le cauti. In ultimul timp, au aparut servicii de web hosting gratuit si in tara noastra. Cel mai utilizat este cel oferit de RDS pe domeniile home.ro si go.ro. Apasa aici pentru utilizarea acestuia.

Similar cu procedura pentru counter serviciul gratuit de gazduire a paginii va necesita deschiderea unui cont, completarea unor formulare (on-line) si transmiterea fisierelor paginii tale. Avantajul fata de serviciile cu plata este ca toata procedura se poate desfasura on-line. Si, desigur, fara bani.

Formalitatile de gazduire a paginii incheiate, te vei putea bucura de pagina ta pe internet, vei retine adresa acesteia si o vei putea transmite prietenilor tai. Nu uita sa verifici inca o data pagina, acum ca a ajuns pe internet. Exista posibilitati reduse ca din motive independente de vointa ta unele fisiere sa nu fi ajuns pe web in forma dorita, sau chiar deloc.

Leave a Reply